Teriyakikyckling med pak choy, sesamfrön och srirachamajo
15-20
Laktosfri

Teriyakikyckling med pak choy, sesamfrön och srirachamajo

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Teriyakikyckling

Rödlök
1 st
Pak choy
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Vatten
½ dl

Till servering

Jasminris
125 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 689 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Klyfta rödlök och strimla pak choy. Dela kycklingfilé horisontellt och strimla sedan skivorna. 
  3. Blanda majonnäs och sirachasås i en skål. Smaka av med lite salt. 
  4. Teriyakikyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 3 min på hög värme och krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök, rödlök, teriyakisås och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
  5. Servera teriyakikyckling med jasminris och toppa med sesamfrön och mynta.