Stekt fläskkarré med champinjoner och paprika
30-40

Stekt fläskkarré med champinjoner och paprika

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong

Fläskkarré

Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
1 krm
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1½ tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 704 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla, tänd grillen i god tid!

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Finhacka gul lök och kvarta champinjoner. Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor. 
  3. Fläskkarré: Krydda fläskkarré med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek eller grilla köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  4. Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. 
  5. Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skär röd paprika i stavar och grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar. 
  7. Strö persilja över pannan och servera nystekt fläskkarré med champinjonsås, basmatiris och paprikastavar.