Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
Fläskkarré
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
1 krm
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1½ tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 704 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla, tänd grillen i god tid!
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Finhacka gul lök och kvarta champinjoner. Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor.
- Fläskkarré: Krydda fläskkarré med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek eller grilla köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
- Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar.
- Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär röd paprika i stavar och grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
- Strö persilja över pannan och servera nystekt fläskkarré med champinjonsås, basmatiris och paprikastavar.