Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- sambal oelek
- balsamvinäger
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Linsragu
Vitlök
2 klyfta
Morot
1 st
Tomat
2 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Socker
2 krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Balsamvinäger
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Riven pecorino (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 101 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka vitlök. Skala och tärna morot. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser.
- Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
- Linsragu: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, morot, tomat, socker, torkad rosmarin, torkad timjan, salt och sambal oelek (kan uteslutas) ca 2 min.
- Tillsätt balsamvinäger, japansk soja, tomatpuré, krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong och linser. Sjud ca 12 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka bladpersilja och vänd ner i linsragun.
- Blanda väl avrunnen pasta med linsragu och toppa med riven pecorino.