Linsragu med linguine och pecorino
25-35
Vegetariskt

Linsragu med linguine och pecorino

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • sambal oelek
  • balsamvinäger
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Linsragu

Vitlök
2 klyfta
Morot
1 st
Tomat
2 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Socker
2 krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Balsamvinäger
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Riven pecorino (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 724 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka vitlök. Skala och tärna morot. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser.
  2. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  3. Linsragu: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, morot, tomat, socker, torkad rosmarin, torkad timjan, salt och sambal oelek (kan uteslutas) ca 2 min.
  4. Tillsätt balsamvinäger, japansk soja, tomatpuré, krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong och linser. Sjud ca 12 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Finhacka bladpersilja och vänd ner i linsragun.
  7. Blanda väl avrunnen pasta med linsragu och toppa med riven pecorino.