Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Grönsaksfräs
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomat
1 st
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
1 förp
Babyspenat
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går lika bra att servera pasta, grönsaksfräs, basilka creme och räkor var för sig!
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Häll av räkor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna zucchini och tomat i cm-stora bitar. Finhacka vitlök.
- Grönsaksfräs: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs zucchini och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomater och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner rivet citronskal i stekpannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta den använda citronen till servering
- Häll av pastan och blanda med grönsaksfräset, basilika creme, räkor och babyspenat (se tips!).
- Finriv parmesan. Servera basilkapastan med citronklyfta. Toppa med riven parmesan.