Grillad peruansk kalkon med tomat- och koriandersalsa och vitlökssås
35-45

Grillad peruansk kalkon med tomat- och koriandersalsa och vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • rödvinsvinäger
  • vitlök
  • salt
  • socker
  • olivolja

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g

Marinerad kalkon

Rödvinsvinäger
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 ½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Kalkonlårstek
300 g

Tomat- och koriandersalsa

Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 ½ krm

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Marinerad kalkon: Blanda rödvinsvinäger, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, salt och socker i en bunke. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner kalkonbitarna i marinaden och låt marinera minst 15 min.
  4. Tomat- och koriandersalsa: Finhacka rödlök. Skär tomat och paprika i små tärningar. Grovhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda limen, olivolja, salt och chili flakes. 
  5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  6. Trä upp kalkonbitarna på grillspett. Stek eller grilla kalkonen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kalkonen är genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Servera nygrillad kalkon med bulgur, vitlökssås och tomat- och koriandersalsa.