Cevapcici med klyftpotatis och ajvar relish
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Cevapcici med klyftpotatis och ajvar relish

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • rödvinsvinäger

    Klyftpotatis

    Potatisklyftor
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar

    Cevapcici

    Bananschalottenlök
    1 st
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    2 klyfta
    Paprikapulver
    ½ msk
    Tomatpuré
    1 msk
    Salt
    ½ tsk
    Vatten
    1 msk
    Olivolja

    Tomatsallad

    Tomat
    2 st
    Rödlök
    1 st
    Olivolja
    2 tsk
    Rödvinsvinäger
    1 tsk
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar

    Till servering

    Ajvar relish
    1 förp
    Näringsvärde per portion
    • Energi 505 kcal
    • Fett 21 g
    • Kolhydrater 49 g
    • Protein 30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Klyftpotatis: Lägg klyftpotatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
    3. Cevapcici: Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, vatten och salt. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    4. Tomatsallad: Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik och ringla över olivolja och rödvinsvinger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    5. Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis, tomatsallad och ajvar.