Soja- och chilibakad lax med limestekt kålrabbi och spenat
30-40

Soja- och chilibakad lax med limestekt kålrabbi och spenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • tomatpuré
  • flytande honung
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Soja- & chilibakad lax

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk

Limesås

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Kålrabbi

Kålrabbi
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Babyspenat
30 g
Limesaft
Salt

Tillbehör

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 670 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Soja- och chilibakad lax: Blanda japansk soja, tomatpuré, flytande honung, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en liten skål. 
  4. Lägg laxfilé i en rymlig smord ugnsform och krydda med salt.  Bred marinaden på laxen. Tillaga laxen högt upp i ugnen ca 12 min, eller tills den är klar.
  5. Limesås: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en liten skål och blanda med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Kålrabbi: Skala och tärna kålrabbi och bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kålrabbin ca 6 min på medelvärme. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 5 min. Rör ner babyspenat och pressa över saften från den använda limen. Smaka av med lite salt. 
  7. Servera soja- och chilibakad lax med kålrabbi, limesås och jasminris.