Grekisk kycklingkebab med aubergine, ruccola och rostad vitlöksyoghurt
30-40

Grekisk kycklingkebab med aubergine, ruccola och rostad vitlöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Tillbehör

Tortillabröd (Vete)
½ förp

Kycklingkebab

Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Senap (Senap)
1 ½ msk
Spiskummin
2 tsk
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g

Rostad auberginesallad

Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk

Rostad vitlöksyoghurt

Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 588 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kycklingkebab: Blanda pressad vitlök, lite olivolja, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera minst 15 min.
  3. Rostad auberginesallad: Tärna aubergine och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och spiskummin. Lägg 1 vitlöksklyfta med skalet kvar bredvid auberginen (vitlöken används till vitlöksyoghurten). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 18 min, tills auberginen känns mjuk och har fått fin färg.
  4. Rostad vitlöksyoghurt: Plocka bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg vitlöken i en liten skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda med matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
  5. Rostad auberginesallad: Finstrimla rödlök. Lägg i ett durkslag och spola i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda ruccola, rödlök, den rostade auberginen och rödvinsvinäger i en skål. Smaka av med lite salt. 
  6. Kycklingkebab: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 6 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Värm tortillabröd snabbt i ugnen eller i en stekpanna.
  8. Fyll tortillabröden med rostad vitlöksyoghurt, auberginesallad och kycklingkebab. Rulla ihop och servera!