Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt
30-40

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • neutral olja
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl

Spetskålssallad

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Spetskål
½ st
Sambal oelek
½ tsk
Neutral olja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tonkatsu

Fläskkotlett
300 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Panko (Vete)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 728 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Spetskålssallad: Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de har fått fin färg. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Strimla spetskål.
  3. Lägg spetskålen i en bunke. Blanda ner ingefära, limeskal, sambal oelek, neutral olja, flytande honung, vitvinsvinäger, japansk soja, salt och nymald svartpeppar. Smaka eventuellt av vid servering med mer salt och nymald svartpeppar. Toppa med rostade sesamfrön.
  4. Tonkatsu: Skiva fläskkotlett i 4 tunna skivor. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletten med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner japansk soja och sambal oelek.
  7. Servera krispig tonkatsu med nykokt basmatiris, sojayoghurt, limeklyfta och spetskålssallad.