Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- ägg
- neutral olja
Sesampanerad kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg (Ägg)
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 förp
Chili flakes
¼ tsk
Neutral olja
Sesambroccoli
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes
¼ tsk
Salt
Till servering
Basmatiris
125 g
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 631 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Sesampanerad kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg sesamfrön på en tallrik och blanda med chili flakes. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i sesamblandningen.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Spara stekpannan.
- Sesambroccoli: Skär broccoli i små buketter och tärna stammen smått. Skala och skiva rödlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek broccoli ca 2 min. Tillsätt rödlök, sesamfrön och chili flakes, stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt.
- Servera sesampanerad kyckling med basmatiris, sesambroccoli och kinesisk wok- och dippsås.