Sesampanerad kyckling med sesambroccoli och basmatiris
20-30
Laktosfri

Sesampanerad kyckling med sesambroccoli och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • neutral olja

Sesampanerad kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg (Ägg)
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 förp
Chili flakes
¼ tsk
Neutral olja

Sesambroccoli

Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes
¼ tsk
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Sesampanerad kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg sesamfrön på en tallrik och blanda med chili flakes. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i sesamblandningen. 
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Spara stekpannan.
  5. Sesambroccoli: Skär broccoli i små buketter och tärna stammen smått. Skala och skiva rödlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek broccoli ca 2 min. Tillsätt rödlök, sesamfrön och chili flakes, stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt.
  6. Servera sesampanerad kyckling med basmatiris, sesambroccoli och kinesisk wok- och dippsås.