Mojito shrimp salad - räksallad med lime, mynta, mango och avokadodressing
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Mojito shrimp salad - räksallad med lime, mynta, mango och avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • neutral olja
  • socker

Avokadodressing

Lime, zest
2 st
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Avokado
1 st
Salt
1 krm
Vatten
2 msk

Mojitomarinerade räkor

Mynta
20 g
Lime, saft
1½ st
Neutral olja
½ msk
Socker
1 krm
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Sallad

Quinoamix
125 g
Rödkål
150 g
Silverlök
1 st
Mango
1 st
Cosmopolitansallad
1 st
Röd chili
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 728 kcal
  • Fett 40 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen.
  2. Avokadodressing: Tvätta lime i ljummet vatten. Finrviv det yttersta skalet och lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad saft från ½ lime. Tillsätt pressad vitlök, majonnäs, vatten, salt och avokado. Mixa ihop till slät dressing med stavmixer.
  3. Mojitomarinerade räkor: Lägg mynta i en mixerbunke. Tillsätt pressad saft från resten av de använda limefrukterna (1½ st), neutral olja och socker. Mixa ihop med stavmixer. Häll av räkorna och lägg i en rymlig skål. Blanda med myntamarinaden.
  4. Finstrimla rödkål och silverlök (gärna på mandolin). Skala och skär mango i strimlor. Skär cosmopolitansallad i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta quinoamixen. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Skär röd chili i tunna skivor. Lägg upp salladen på ett rymligt fat. Toppa med marinerade räkor och röd chili. Servera tillsammans med avokadodressing.