Stekt torsk med brynt sojasmör, pak choy och rostade sesamfrön
30-40
0,6 kg CO2e
Laktosfri

Stekt torsk med brynt sojasmör, pak choy och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • smör

Pak choy

Pak choy
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
30 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Chili flakes

Brynt sojasmör

Smör (Mjölk)
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk

Stekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
3 krm

Till servering

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 541 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en torr stekpanna. Rosta sesamfrön ca 2 min. Rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
  3. Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta bananschalottenlök.
  4. Pak choy: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy och lök på hög värme ca 2 min. Vänd ner babyspenat. Krydda med lite salt och en nypa chili flakes (valfritt). Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
  5. Brynt sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen när det luktar nötigt och har en gyllenbrun färg. Vispa ner japansk soja.
  6. Stekt torsk: Krydda torskfilé med salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över det brynta sojasmöret.
  7. Servera torsk med brynt sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med rostade sesamfrön!