Hoisinwokad kotlett med äggnudlar
25-35
Laktosfri
14
Points®värde per portion

Hoisinwokad kotlett med äggnudlar

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • ketchup
  • sambal oelek

Hoisinwokad kotlett

Broccoli
1 st
Salladslök
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
½ msk
Haricots verts
1 förp
Salt
½ tsk
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Ketchup
1 msk
Sambal oelek

Till servering

Äggnudlar, (125 g) (Vete)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Strimla salladslök. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett. 
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.  Spara ca ½ dl av nudelvattnet när du häller av nudlarna.
  3. Hoisinwokad kotlett: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
  4. Blanda ner broccoli och haricots verts. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt salladslök, vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Blanda hoisinsås och ketchup i en skål. Blanda ner hoisinblandningen i woken tillsammans med avhällda nudlar. Späd eventuellt med lite av det sparade nudelvattnet. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
  6. Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.