Chili con pasta
25-35
Laktosfri
16
Points®värde per portion

Chili con pasta

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • köttbuljong
  • svartpeppar

Chili

Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
¼ tsk
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ tärning
Svartpeppar

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök och tärna röd paprika. 
  3. Chili: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Bryn nötfärs och gul lök ca 5 min, krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, eller till servering.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner avhälld pasta i chilin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.