Indonesisk kycklinggratäng
30-40
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Indonesisk kycklinggratäng

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • sambal oelek

Indonesisk kycklinggratäng

Grön paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Mango chutney
1 burk

Till servering

Basmatiris
1 dl
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Strimla grön paprika och schalottenlök. Skär varje kycklingfilé i 3 jämnstora bitar.
  3. Indonesisk kycklinggratäng: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingbitarna ca 3 min runtom, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt grön paprika och schalottenlök, fräs ytterligare ca 2 min. Lägg över i en ugnsform. 
  4. Häll Milda mat i en skål. Vispa ner pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över ugnsformen med kycklingen.
  5. Ställ in ugnsformen mitt i ugnen och tillaga ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  7. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs broccoli ca 3 min och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  8. Servera indonesisk kycklinggratäng med basmatiris.