Halstrad laxfilé med dirty fries, parmesan, dill och tomatsallad
30-40
1,1 kg CO2e
Utan gluten

Halstrad laxfilé med dirty fries, parmesan, dill och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Dirty fries

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dill
10 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Röd chili
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
⅓ dl

Tomat- & dillsallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Halstrad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 566 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 39 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Dirty fries: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om då och då. Finhacka dill. Skär röd chili i tunna skivor. Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över dill, riven parmesan och röd chili. 
  3. Tomat- och dillsallad: Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  4. Halstrad lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min. 
  5. Servera halstrad lax med tomatsallad och dirty fries.