Tacoplåt med fetaost, mangosallad och tortillabröd
25-35
Vegetariskt

Tacoplåt med fetaost, mangosallad och tortillabröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt

Tacoplåt

Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
2 krm
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Mangosallad

Mango
1 st
Limesaft
½ st
Mixsallad
30 g
Tomat
1 st

Limeyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Limeskal
1 st
Salt
1 krm

Till servering

Limeklyftor
½ st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 611 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Skala och skiva mango. Tärna tomat. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
  3. Tacoplåt: Lägg svarta bönor och majs på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, Linas tre kryddor och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills allt fått fin färg. 
  4. Mangosallad: Blanda mango, tomat, mixsallad och pressad limesaft i en bunke. Det går också bra att servera allt var för sig. 
  5. Limeyoghurt: Blanda matyoghurt, limeskal och salt i en skål.
  6. Klyfta resten av limen. Toppa tacoplåt med fetaost. Servera med mangosallad, limeyoghurt, tortillabröd (se tips!) och limeklyfta.