Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- vitlök
- neutral olja
- svartpeppar
Mangosallad
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Woksås
Rött äpple
1 st
Vatten
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Bulgogistekt kalkonfärs
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Svartpeppar
Till servering
Risnudlar
½ förp
Nouvelle sallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 643 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Mangosallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
- Woksås: Grovriv äpple. Blanda äpple, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sesamolja i en bunke.
- Bulgogistekt kalkonfärs: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärsen tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner woksåsen. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bryt blad från romansallad och lägg på ett fat.
- Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.