Sydamerikansk sötpotatisgryta med fetaost
25-35
Vegetariskt

Sydamerikansk sötpotatisgryta med fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • grönsaksbuljong
  • sambal oelek
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Sötpotatisgryta

Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
1 tsk
Pizzasås
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
½+½ krm
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Lime
1 st

Till servering

Matvete (Vete)
125 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 570 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sötpotatisgryta: Dela sötpotatis i mindre bitar, ca 2x2 cm. Grovhacka bananschalottenlök och tomat. 
  3. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, sötpotatis och spiskummin ca 3 min på medelvärme.
  4. Tillsätt pressad vitlök, smulad grönsaksbuljong, sambal oelek (efter smak), pizzasås, kokosmjölk, vatten och salt. Sjud ca 20 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Rör ner babyspenat och pressa i saften från en 1/2 lime, ta från värmen. 
  6. Klyfta resten av limen. Toppa sötpotatisgryta med tomat och smulad fetaost. Servera med nykokt matvete och limeklyfta.