Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- grönsaksbuljong
- sambal oelek
- vatten
- salt
- svartpeppar
Sötpotatisgryta
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
1 tsk
Pizzasås
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
½+½ krm
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Lime
1 st
Till servering
Matvete (Vete)
125 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Sötpotatisgryta: Dela sötpotatis i mindre bitar, ca 2x2 cm. Grovhacka bananschalottenlök och tomat.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, sötpotatis och spiskummin ca 3 min på medelvärme.
- Tillsätt pressad vitlök, smulad grönsaksbuljong, sambal oelek (efter smak), pizzasås, kokosmjölk, vatten och salt. Sjud ca 20 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rör ner babyspenat och pressa i saften från en 1/2 lime, ta från värmen.
- Klyfta resten av limen. Toppa sötpotatisgryta med tomat och smulad fetaost. Servera med nykokt matvete och limeklyfta.