Wokad kinesisk aubergine med jordnötter och syrlig gurksallad
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Wokad kinesisk aubergine med jordnötter och syrlig gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • neutral olja
  • salt
  • vitlök

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk

Kinesisk aubergine

Aubergine
1 st
Majsstärkelse
½ msk
Neutral olja
Salt
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp

Syrlig gurksallad

Gurka
1 st
Purjolök
½ st
Chili flakes
1 krm
Lime
1 st
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Chili flakes
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 553 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär aubergine i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj svarta bönor.
  3. Woksås: Vispa ihop japansk soja, kinesisk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
  4. Kinesisk aubergine: Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt auberginen. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek auberginen på hög värme ca 6 min runt om, tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat, spara stekpannan. Krydda med lite salt.
  5. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Finhacka vitlök. Tillsätt lite mer olja i den använda stekpannan och stek vitlök, ingefära och bönor ca 1 min. Tillsätt aubergine och woksås, låt såsen koka ihop ca 30 sek.
  6. Syrlig gurksallad: Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Strimla purjolök tunt. Lägg gurka, lök (spara lite till servering) och chili flakes (efter smak) i en skål. Blanda ner pressad saft från en halv lime och lite salt. Klyfta resten av limen.
  7. Toppa kinesisk aubergine med lite chili flakes, purjolök och jordnötter. Servera med syrlig gurksallad, nykokt jasminris och limeklyfta.