25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Wokad kinesisk aubergine med jordnötter och syrlig gurksallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- neutral olja
- salt
- vitlök
Woksås
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Kinesisk aubergine
Aubergine
1 st
Majsstärkelse
½ msk
Neutral olja
Salt
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Syrlig gurksallad
Gurka
1 st
Purjolök
½ st
Chili flakes
1 krm
Lime
1 st
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Chili flakes
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 553 kcal
- Fett 13 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär aubergine i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj svarta bönor.
- Woksås: Vispa ihop japansk soja, kinesisk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
- Kinesisk aubergine: Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt auberginen. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek auberginen på hög värme ca 6 min runt om, tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat, spara stekpannan. Krydda med lite salt.
- Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Finhacka vitlök. Tillsätt lite mer olja i den använda stekpannan och stek vitlök, ingefära och bönor ca 1 min. Tillsätt aubergine och woksås, låt såsen koka ihop ca 30 sek.
- Syrlig gurksallad: Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Strimla purjolök tunt. Lägg gurka, lök (spara lite till servering) och chili flakes (efter smak) i en skål. Blanda ner pressad saft från en halv lime och lite salt. Klyfta resten av limen.
- Toppa kinesisk aubergine med lite chili flakes, purjolök och jordnötter. Servera med syrlig gurksallad, nykokt jasminris och limeklyfta.