Krämig parmesanrisotto med bakade tomater och dillmarinerade räkor
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Krämig parmesanrisotto med bakade tomater och dillmarinerade räkor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • socker

Risotto

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt

Dillmarinerade räkor

Dill
20 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk

Bakade tomater

Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 575 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
  3. Risotto: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
  4. Dillmarinerade räkor: Hacka hälften av dillen (spara resten till servering). Häll av räkor. Blanda räkor, dill, pressad vitlök och olivolja i en bunke. Låt dra tills servering.
  5. Bakade tomater: Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Ringla på lite olivolja. Strö på salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills tomaterna fått fin färg.
  6. Risotto: Finriv parmesan. Blanda ner riven parmesan och bakade tomater i risotton. Smaka eventuellt av med lite salt.
  7. Servera risotton toppad med dillmarinerade räkor. Toppa med resten av dillen.