15-20
Laktosfri
Utan gluten
Italiensk salsicciagryta med vita bönor, aubergine och persilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- kycklingbuljong
Italiensk salsicciagryta
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Salsicciafärs
200 g
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Stora vita bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 655 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Italiensk salsicciagryta: Skär aubergine i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine och salsicciafärs ca 5 min. Tillsätt krossade tomater och smulad kycklingbuljong, koka ca 7 min. Häll av och skölj stora vita bönor. Blanda ner i grytan.
- Grovhacka bladpersilja och blanda ner i grytan. Servera italiensk salsicciagryta med mixsallad och basmatiris.