Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost
15-20
Laktosfri

Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • pastavatten

Räkpasta

Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Olivolja
2 msk
Pastavatten
½ dl

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 680 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 min. 
  3. Räkpasta: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa saften från halva citronen och skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. När vitlöken börjar få färg, tillsätt räkorna och citronskalet. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma.
  4. Häll av pastan och broccolin men spara ½ dl pastavatten. Blanda pasta, broccoli, det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig.
  5. Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.