Halloumipasta med tomatsås och plockgrönsaker
20-30
Vegetariskt

Halloumipasta med tomatsås och plockgrönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • mild senap
  • socker

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Mild senap (Senap)
1 tsk
Socker
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk

Stekt halloumi

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja

Grönsaksplock

Morot
1 st
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 798 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Dela röd paprika i mindre bitar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min, utan att det får färg.
  4. Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, mjölk, smulad kycklingbuljong, mild senap, socker och torkad oregano till pannan. Låt puttra på svag värme ca 6 min.
  5. Stekt halloumi: Dela halloumi i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin någon minut per sida, tills den fått fin färg. Det går också fint att grilla osten i en grillpanna. 
  6. Grönsaksplock: Skala morot. Skär morot och gurka i stavar. Lägg upp i skålar.
  7. Servera nystekt halloumi med tomatsås, nykokt pasta och grönsaker.