Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- smör
- svartpeppar
Rostade tomater
Tomatmix
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Rosmarin
5 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Riven pecorino (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 609 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Rostade tomater: Dela tomatmix på hälften och klyfta bananschalottenlök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med torkad salvia, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
- Gnocchi: Häll av gnocchin och grovhacka rosmarin. Hetta upp smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi med rosmarin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater. Toppa med riven pecorino.