30-40
3,6 kg CO2e
Laktosfri
Pannbiffar med rostad fänkål, löksky och picklad rödlök
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- mjölk
- balsamvinäger
Till servering
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Rostad fänkål
Fänkål
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ dl
Vatten
¾ dl
Pannbiffar
Nötfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Olivolja
Löksky
Gul lök
1 st
Vatten
2 ½ dl
Olivolja
Socker
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 539 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Rostad fänkål: Klyfta fänkål och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma lagen över löken. Låt stå till servering.
- Pannbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad timjan, salt och dijonsenap. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat, spara pannan.
- Löksky: Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan. Stek löken ca 3 min på medelvärme. Tillsätt vatten, socker, kinesisk soja, balsamvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
- Grovhacka bladpersilja och strö över pannbiffarna. Servera med rostad fänkål, löksky, picklad rödlök och nykokt potatis.