Pannbiffar med rostad fänkål, löksky och picklad rödlök
30-40
3,6 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiffar med rostad fänkål, löksky och picklad rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • mjölk
  • balsamvinäger

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g

Rostad fänkål

Fänkål
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ dl
Vatten
¾ dl

Pannbiffar

Nötfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Olivolja

Löksky

Gul lök
1 st
Vatten
2 ½ dl
Olivolja
Socker
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 539 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Rostad fänkål: Klyfta fänkål och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  4. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma lagen över löken. Låt stå till servering.
  5. Pannbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad timjan, salt och dijonsenap. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat, spara pannan.
  6. Löksky: Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan. Stek löken ca 3 min på medelvärme. Tillsätt vatten, socker, kinesisk soja, balsamvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
  7. Grovhacka bladpersilja och strö över pannbiffarna. Servera med rostad fänkål, löksky, picklad rödlök och nykokt potatis.