Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- ketchup
- svartpeppar
- smör
Rostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Chili flakes
Chilidressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör (Mjölk)
½ msk
Chili flakes
Tillbehör
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Anpassa gärna mängden srirachasås efter önskemål om hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Chilidressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med ketchup, srirachasås, salt och lite nymald svartpeppar.
- Kyckling: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över lite chili flakes. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
- Tilbehör: Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
- Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.