Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
Kebab
Shawarmakrydda
1 msk
Nötfärs
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Tomat
2 st
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 819 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kebab: Blanda shawarmakrydda och nötfärs i en bunke. Platta ut kebabfärsen tunt (ca ½ cm) i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
- Tillbehör: Finhacka bananschalottenlök. Skär gurka i stavar. Tärna tomat. Lägg upp allt på ett fat.
- Kebab: Skär kebabköttet i långa smala strimlor, ca 2 cm breda.
- Servera kafta kebab i tortillabröd (se tips) med vitlökssås och grönsaker.