Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Pepparrotsås
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Pepparrot
Smörstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
1 msk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 597 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna. Klyfta citronen.
- Pepparrotsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot lite i taget, efter smak.
- Smörstekt torsk: Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek torsken ca 2 min per sida.
- Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.