Utan gluten
Löpefri
Halloumi med curryrostad potatis och het tomatdressing
4.17 (98)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Curry
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Brysselkål
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Matyoghurt
½ dl
Olivolja
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Halloumi
180 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Klyfta rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, curry, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Halvera brysselkål. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta tillsammans med potatisen de sista 10 min.
Halvera tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek tomat på hög värme med snittytan nedåt ca 5 min. Lägg i en mixerbunke med matyoghurt, sambal oelek och honung. Mixa till en slät sås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva halloumi. Stek halloumin i den använda pannan ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
Blanda curryrostad potatis med brysselkål och ruccola. Servera med halloumi och het tomatdressing.
Smaklig måltid!