Halloumi med curryrostad potatis och het tomatdressing
Utan gluten
Löpefri

Halloumi med curryrostad potatis och het tomatdressing

4.17 (98)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Curry
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Brysselkål
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Halloumi
180 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
557 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Klyfta rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, curry, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Halvera brysselkål. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta tillsammans med potatisen de sista 10 min. 
Halvera tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek tomat på hög värme med snittytan nedåt ca 5 min. Lägg i en mixerbunke med matyoghurt, sambal oelek och honung. Mixa till en slät sås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skiva halloumi. Stek halloumin i den använda pannan ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
Blanda curryrostad potatis med brysselkål och ruccola. Servera med halloumi och het tomatdressing. 
Smaklig måltid!