Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
Grillkryddad kyckling
Kycklingfilé
300 g
Three spices
½ påse
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Tillbehör
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 545 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Grillkryddad kyckling: Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i en bunke och krydda med salt, three spices, persillade och olivolja. Gnid in kryddorna ordentligt och lägg över kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
- Bulgursallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt. Toppa bulgursalladen med hackad persilja.
- Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.