Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rostad fänkål
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Solroskärnor
40 g
Citron- och ricottasås
Citron
1 st
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Ricotta (Mjölk, Laktos)
½ förp
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Babyspenat
30 g
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 735 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Rostad fänkål: Skär tunna skivor av fänkål på längden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och nymald svartppepar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda fänkålen med solroskärnor, rosta ytterligare ca 5 min.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½-1 dl av kokvattnet till steg 4.
- Citron- och ricottasås: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ricotta, riven parmesanost, pressad vitlök, citronskal, citronsaft, olivolja, det sparade kokvattnet, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
- Citron- och ricottapasta: Blanda ner citron- och ricottasåsen i kastrullen med nykokt spaghetti och babyspenat. Klipp bladpersilja med en sax direkt ner i pastan.
- Servera citron- och ricottapasta toppad med rostad fänkål, solroskärnor och riven parmesanost.