45
Utan gluten
Laktosfri
Bakpotatis med mexikansk bönröra, salsa, rostad majskräm och cashewnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- vatten
- svartpeppar
- sambal oelek
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
Bakpotatis
2 st
Salt
Majskräm
Majs
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sambal oelek
Salsa
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Bönröra
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 ½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 94 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Bakpotatis: Dela bakpotatis på längden och lägg med snittytan nedåt på en smord ugnsplåt. Baka mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.
- Majskräm: Häll av och skölj majs. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek majsen på hög värme ca 2 min, tills den börjar få fin färg. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en kräm. Smaka av med lite sambal oelek efter egen smak.
- Salsa: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad limesaft och salt.
- Bönröra: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken ca 2 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek (efter smak). Stek ytterligare ca 1 min. Häll i vatten och vitvinsvinäger. Sjud tills all vätska kokat in. Smaka av med lite salt.
- Strö lite salt över snittytan på den ugnsbakade potatisen. Toppa potatisen med bönröra, salsa, rostad majskräm och cashewnötter.