Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
Marockansk gryta
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1+1 msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Apelsinsallad
Apelsin
2 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 740 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna mandelspån i en torr och het stekpanna!
- Förberedelser: Tärna aubergine. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor.
- Marockansk gryta: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs aubergine med lite salt ca 4 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Rör ner mer olivolja, pressad vitlök, saffran, malen ingefära, malen kanel, chili flakes, socker och tomatpuré, låt fräsa ca 1 min.
- Blanda ner kikärtor, krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt grytan puttra tills servering. Smaka av med lite salt.
- Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Apelsinsallad: Skala och skiva apelsin och lägg på ett fat. Toppa med smulad fetaost och mandelspån (se tips!).
- Servera marockansk gryta med couscous och apelsinsallad.