Tacosallad med marinerad tofu, sötpotatis och avokadodressing
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tacosallad med marinerad tofu, sötpotatis och avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
  • svartpeppar

Marinerad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Linas tre kryddor
2 tsk
Olivolja
Salt
1 krm

Sallad

Matvete (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja

Dressing

Avokado
1 st
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 742 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Marinerad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 7.
  3. Rostad sötpotatis: Skala och klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med Linas tre kryddor, salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  5. Avokadodressing: Kärna- och gröp ur avokado. Lägg i en mixerbunke med pressad limesaft, vatten och pressad vitlök. Mixa slät med en stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Sallad: Grovhacka tomat. Repa bladen från grönkålen och stimla grovt. Lägg i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och krama grönkålen mjuk med händerna. Blanda ner matvete, rostad sötpotatis och tomat.
  7. Fördela salladen i 2 djupa skålar. Ringla över dressingen och toppa med marinerad tofu.