30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Mulligatawny - indisk linssoppa med äpple och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
Mulligatawny
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Röda linser
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 krm
Salt
Äppelsallad
Rött äpple
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Chili flakes
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 757 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 129 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm surdegsbaguett enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
- Förberedelser: Skala och tärna bakpotatis, morot och bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj röda linser.
- Mulligatawny: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs potatis, lök, morot, curry och garam masala ca 3 min. Tillsätt ingefära, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills rotsakerna är mjuka.
- Äppelsallad: Tärna rött äpple smått och hacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (valfritt).
- Mulligatawny: Mixa soppan med stavmixer. Rör ner röda linser, vitvinsvinäger och socker. Låt soppan koka upp. Smaka av med lite salt.
- Servera Mulligatawny med surdegsbaguette. Toppa med äppelsallad!