Stekt torsk meunière med citron- och dragonsås

Stekt torsk meunière

med citron- och dragonsås
3.95 (352)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad dragon
1 tsk
Citron
1 st
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Vetemjöl
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Olivolja
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Tomat
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta morot. Koka morotsslantarna med potatisen ca 3 min mot slutet av koktiden.
Hetta upp lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten, crème fraiche, grönsaksbuljong och torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min. 
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg undan till servering. Pressa citronsaft (ca 1 msk) i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp vetemjöl på en tallrik. Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken i mjölet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 3 min per sida, tills fisken är klar.
Klyfta tomat, lägg upp i en skål. Klyfta resten av den använda citronen. 
Strö citronskalet över fisken och servera med citron- och dragonsås, nykokt potatis, morötter, tomat och citronklyfta.
Smaklig måltid!