Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
Till servering
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Sesammajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Salt
½ krm
Hoisinkyckling
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Vatten
⅓ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Rödlök
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 722 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja och salt i en skål.
- Förberedelse: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
- Hoisinkyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 3 min. Tillsätt pak choy, rödlök, pressad vitlök, hoisinsås, vatten och kinesisk soja. Låt sjuda ca 2 min.
- Servera hoisinkyckling med jasminris och sesammajonnäs. Toppa med koriander.