25-35
Vegetariskt
Falafel i pitabröd med grönsaker, ajvarrelish och vitlökssås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Falafel
Bladpersilja
10 g
Vatten
1 dl
Falafelmix
100 g
Olivolja
½ msk
Till servering
Pitabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Ajvar relish
1 förp
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 564 kcal
- Fett 13 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 220°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Falafel: Finhacka bladpersilja. Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix och persilja. Låt stå minst 5 min.
- Förberedelser: Halvera bananschalottenlök och tomat, skär i tunna skivor. Skiva gurka tunt.
- Falafel: Forma falafelsmeten till ca 8 små bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär upp varma pitabröd och servera dem fyllda med sallad, falafel, rödlök, tomat och gurka. Toppa med en klick ajvar relish och vitlökssås.