Falafel i pitabröd med grönsaker, ajvarrelish och vitlökssås
25-35
Vegetariskt

Falafel i pitabröd med grönsaker, ajvarrelish och vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Falafel

Bladpersilja
10 g
Vatten
1 dl
Falafelmix
100 g
Olivolja
½ msk

Till servering

Pitabröd
½ förp
Mixsallad
30 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Ajvar relish
1 förp

Vitlökssås

Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 564 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 220°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Falafel: Finhacka bladpersilja. Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix och persilja. Låt stå minst 5 min.
  3. Förberedelser: Halvera bananschalottenlök och tomat, skär i tunna skivor. Skiva gurka tunt. 
  4. Falafel: Forma falafelsmeten till ca 8 små bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  6. Vitlökssås: Blanda matyoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Skär upp varma pitabröd och servera dem fyllda med sallad, falafel, rödlök, tomat och gurka. Toppa med en klick ajvar relish och vitlökssås.