30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Rostad paprikasoppa med färsk oregano, surdegsbaguette och bönspread
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Rostad paprikasoppa
Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Bönspread
Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Oregano
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 587 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad paprikasoppa: Halvera röd paprika och tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Bönspread: Häll av och skölj vita bönor. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönor, citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa slätt.
- Rostad paprikasoppa: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
- Toppa rostad paprikasoppa med oreganoblad. Servera med surdegsbaguette och bönspread.