30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Aubergine i tomatsås med gremolatabönor och rosmarinrostad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- bakplåtspapper
Aubergine i tomatsås
Aubergine
1 st
Salt
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Rosmarinrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Gremolatabönor
Små vita bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 649 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelse aubergine i tomatsås: Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor och krydda snittytorna med lite salt. Låt dra i minst 10 min. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, och rosmarin/timjan mix ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka minst 5 min.
- Rosmarinrostad potatis: Skär potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och rosmarin/timjan mix. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar och fått fin färg.
- Aubergine i tomatsås: Lägg vetemjöl på en tallrik. Torka auberginen med lite hushållspapper och vänd i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och bryn auberginen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och häll över den varma tomatsåsen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 10 min.
- Gremolatabönor: Häll av och skölj små vita bönor. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv citronskal och vitlök. Pressa saft från halva citronen. Blanda ner i skålen tillsammans med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servering: Servera aubergine i tomatsås med rosmarinrostad potatis, gremolatabönor, salladsmix och imat fraiche.