Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- socker
Gulasch
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Till servering
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 697 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Skala och skär morötter i stavar. Ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika i grova bitar.
- Gulasch: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn blandfärs, lök och pressad vitlök ca 2 min.
- Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och chili flakes (kan uteslutas). Fräs ca 3 min.
- Blanda ner kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 7 min.
- Servera gulaschgryta med matyoghurt, morotsstavar och basmatiris.