Chévre chaud med rödbetor och valnötter
Vegetariskt

Chévre chaud med rödbetor och valnötter

4.12 (426)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • bakplåtspapper
  • balsamvinäger
Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
Svartpeppar
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Hamburgerbröd
1 st
(Vete)
Flytande honung
1 förp
Matvete
125 g
(Vete)
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Flytande honung
1 förp
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
½ tsk
Päron
1 st
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skär kokta rödbetor i mindre bitar, ca 2x2 cm. Strimla rödlök. Skär eller bryt romansallad i mindre bitar. Grovhacka valnötter. Dela chèvre i 2 skivor.
Lägg rödbetor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, nymald svartpeppar och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
Hetta upp en stekpanna. Rosta hamburgerbrödet ca 1 min per sida. 
 Lägg kokt matvete i en salladsskål. Blanda med balsamvinäger, flytande honung, salt och lite olivolja. Tillsätt rödlök och romansallad. 
Ta ut plåten med rödbetorna. Lägg bröden med snittytan uppåt på ugnsplåten. Lägg på chèvre och ringla över lite flytande honung. Gratinera allt högt uppe i ugnen ca 5 min, tills osten har fått fin färg. 
Tärna päron. Servera chévre chaud med sallad och rostade rödbetor. Toppa med valnötter, päron och lite flingsalt.
Smaklig måltid!