Kalkonköttbullar med brunsås och potatis

Kalkonköttbullar med brunsås

och potatis
4.19 (1215)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • socker
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Vatten
2 msk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
(Mjölk)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Oxbuljong
½ förp
Socker
2 krm
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Småpotatis
400 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 657 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
 Blanda mjölk, vispgrädde, kinesisk soja, oxbuljong och socker i en skål. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt gräddblandningen och sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
 Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i skålar.
Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!