Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- vatten
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- socker
- vetemjöl
Kalkonköttbullar
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör (Mjölk)
Brunsås
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Socker
2 krm
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 krm
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Köttbuljong
½ påse
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 574 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Kalkonköttbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
- Brunsås: Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
- Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.