Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- salt
- neutral olja
Päronsallad
Vitkål
300 g
Päron
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Mynta
10 g
Fläskfärs
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tillbehör
Jasminris
135 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Mynta
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 706 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i styrka! Kärna ur chilin för mindre hetta.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Päronsallad: Strimla vitkål och päron. Lägg allt i en skål. Blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes (efter egen smak). Grovhacka all mynta, lägg undan hälften till servering.
- Fläskfärs: Hacka rödlök och röd chili. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt rödlök, röd chili (efter önskad styrka, se tips!), pressad vitlök, teriyakisås och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Blanda päronsalladen med hälften av myntan. Servera teriyakistekt fläskfärs med päronsallad, jasminris och en klick teriyakisås. Toppa med resten av myntan.