Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Pastasås
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Torkad oregano
1 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
1 msk
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pastasås: Skiva vitlök. Lägg i en ugnsform (ca 15x20 cm) och blanda med konserverade körsbärstomater, cocktailtomater, torkad oregano, salt, chili flakes och rikligt med nymald svartpeppar.
- Lägg fetaost ovanpå tomaterna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så att fetaosten får fin färg.
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Mosa den bakade fetaosten och blanda med tomater och pasta. Servera med ruccola.