Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatisklyftor
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Karamelliserad lök
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Cheeseburgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven cheddarost (Mjölk)
75 g
Till servering
Tomat
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 728 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
- Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme ca 7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
- Cheeseburgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med mixsallad, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!